Frakt fra kun 59 kroner./Fri frakt fra 599kr.

Sjokolade.

Sjokoladeeventyret startet i 2022

Under en reise til Peru fikk vi muligheten til å bli kjent med kakaobønder og delta på  sjokoladekurs. Det ble en uforglemmelig opplevelse og en følelse at vi hadde oppdaget sjokolade på nytt. Tilbake i Norge savnet vi et større utvalg av sjokolade som faktisk smakte ekte sjokolade! Det førte til nok en tur til Peru og starten på et lite eventyr!


«Fra kakaobønner til sjokoladeplater» er en bevegelse som fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet. Kakao er en frukt som vokser på trær. Før selve sjokoladeprosessen starter, må kakao høstes, for så å velge ut de beste kakaobønnene. Under neste steg blir bønnene fermentert og ristet, og nå kan sjokoladeproduksjonen starte!  

Vi bruker granittmaskiner som maler kakao ned til mikropartikler som kjennes behagelig på tungen. Her tilsettes også kakaosmør, sukker og eventuelt melkepulver. Forresten, vi bruker alltid norsk melk! Denne prosessen kan ta flere dager og sørger for at alle råvarene er blandet godt sammen. Til slutt ender vi opp med flytende sjokolade.

For å gi sjokoladeplaten en skinnende overflate med god knekk, må sjokoladen tempereres og nedkjøles. Temperering er en svært utfordrende prosess som krever nøyaktighet. Det handler om å bringe temperaturen opp, så ned og så litt opp. Deretter helles sjokoladen i former som må stå på kjøl i 10-20 minutter. 

Sjokoladeplatene våre topper vi gjerne med nøtter, norsk havsalt eller frukt og bær. Egentlig er det kun fantasien som setter grenser for hva som kan drysses på toppen! 

Melkesjokolade med salt lakris. Melkesjokolade med salt lakris.
Melkesjokolade 45% Melkesjokolade 45%

Melkesjokolade 45%

59,-
På lager.